makers en performers uit de
euregio in beeld  
aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio
 

altijd op de hoogte van de actuele aankondigingen op het gebied van kunst en cultuur in de euregio !
 
Cultuurhuis Heerlen
20 september
Astillero - Tango Nuevo uit Buenos Aires

Astillero Tango. Dit orkest uit Argentinië speelt traditionele, akoestische muziek met pit en in de geest van de eenentwintigste eeuw. De zes bandleden van Astillero werkten al op jonge leeftijd met toonaangevende tangomusici uit Argentinië en geven graag hun kennis en virtuositeit door aan een nieuwe generatie. 

Astillero werd opgericht in de hoofdstad Buenos Aires en nam de tango uit de stad als uitgangspunt. De structuur daarvan wordt door de zes musici volledig ontrafeld en resulteert in een geheel nieuwe, ruwe en energieke tangovorm die ontroert, schrijnt en gevoelig is maar tegelijk rebels, en altijd vol vuur. De BBC omschrijft de groep als 'the continuation of Piazzolla, absolutely virtuous, crazy and fantastic'. Alle composities zijn van eigen hand en de songs raken je in het hart. 
 
Bezetting:
Alexey Musatov – viool;
Jaqueline Oroc – cello;
Mariano González Calo – bandoneon;
Diego Maniowicz – bandoneon;
Julián Perálta – piano en composities;
Federico Maiocchi – contrabas.
 
N.B. In 2009 gaf de groep een succesvol concert op het North Sea Jazz festival. Daarna was het ensemble niet al te veel op Nederlandse podia te vinden; in dit concert spelen ze onder andere materiaal van hun laatste album Quilombo.

T I C K E T S